"ညစာ"
🥗🍜
ရွင္လူ ႀကီး ထမင္းဟင္းကို ကြကိုယ္ခ်က္စားရတာ ၾကာလာေလ သြားေလသူ မမကို သတိရလြမ္းဆြတ္မိ ေလပါပဲ။ မီးဖိုေခ်ာင္ ျပႆနာက လြယ္မယ္လို ့ထင္ရေပမယ့္ တကယ့္တကယ္ Pro က်က် တတ္ဖို႔ ခက္လွပါတယ္။
မမ ရိွစဉ္ကဆို ငါးခူ ငါးက်ည္း ခ်က္တာကအစ
"ေဟာဒီ ဇက္ေအာက္နားက အၫွီေစ့ကို ခြဲထုတ္ ၊ အရည္ခြံေတြကို စၪ့္တီတံုးနဲ႔ ေျပာင္ေအာင္တိုက္ခြၽတ္ ၿပီးမွ ေၾကာ္ရ ခ်က္ရ"သတဲ့ ၊ဒါမွ အၫွီနံ႔ ့ကေပ်ာက္သတဲ့။
ငါးေျပမ တို ့ ငါးခံုးမ တို႔ခ်က္ရင္လည္း သူ႔
လင္ေတာ္ေမာင္ အရိုးနင္မစိုးလို႔ ေက်ာရိုး ဆူးေတာင္ေတြ ခြဲထုတ္ ၿပီးမွခ်က္ေတာ့ ဗိုလ္ရွင္လူတို႔ ငါးခံုးမဟင္းကိုေတာင္ ခပ္ရဲရဲ ဝါးစားခဲ့ရတာ။
ဒန္ ့ဒလြန္သီးမ်ားဆို အခြံမာကို ဓါးနဲ႔ခြာ ျခစ္ၿပီးမွ ခ်က္တာဆိုေတာ့ ဒန႔္ဒလြန္သီးဖတ္က ဝါးၿပီး မ်ိဳခ်ရံုပဲ။အခ်ဉ္ဟင္းကအစ အရသာေတြခ်ည္းပဲ။ ဇနီးသည္ ကြယ္လြန္စ က လမ္းေဘး ထမင္းဆိုင္စားရင္း မ်က္ရည္ပါက်ခဲ့ရတယ္။ ခ်ဉ္ေပါင္ဟင္းခ်ိဳကို ယင္ေကာင္ခပ္ ခ်က္ရတာနဲ ့၊ တခါတခါ ဆံပင္ခ်ည္က ပါေသး။
အဲ့ေၾကာင့္ မမဆံုးၿပီး မ ၾကာခင္ ကဗ်ာေလးတပုဒ္ေတာင္ ေရးျဖစ္ခဲ့ေသး။
ညစာ
~~~
ထမင္းနဲ႔ဟင္းက ေအးစက္...
အသံဗလံေတြလည္း ေအးစက္...
ႏွလံုးသားထိေအာင္ ေအးစက္...
ထြက္ခြာသြားတဲ့ အသံရဲ႕ေနာက္မွာ
ေႏြေထြးမႈ အားလံုး လိုက္ပါသြားခဲ့ေပါ့...
ဒီေန ့မနက္ ထမင္းခ်က္ဖို႔ ဆန္အိတ္ကို ဖြင့္
လိုက္ေတာ့ ဆန္ထဲမွာ ဆန္ပိုး မည္းမည္းေလးေတြ တရြရြနဲ႔ ေတြ ့ရတယ္။ ဒုကၡပဲ ။ ဆန္ေဆးရင္ သူတို႔ကို ေရႏွစ္သတ္သလို ျဖစ္မယ္။ ၿပီးေတာ့ဆန္ ႏွစ္ျပည္ေလာက္ ရိွတဲ့အထဲ သူတို႔ ဒီလို ေပါက္ပြားေနရင္ ဆန္ေစ့ေတြ အေခါင္းေပါက္ပဲ က်န္တာ ကိုယ္ခ်က္စားေနရမွာ။ ဒီေတာ့
ပလပ္စတစ္ဇလံု ႀကီးထဲ ဆန္ေတြသြန္ထၫ့္၊
သန္း နဲ႔တူတဲ့ ဆန္ပိုး မည္းမည္းေလးေတြကို
တေကာင္ခ်င္း ေရြးေနရတယ္။ ေရြး ၿပီး လႊင့္ပစ္မယ္ ႀကံေတာ့လည္း ေရခ်ိဳးခန္းထဲပစ္ရင္
သူတို႔ ေရနဲ႔ကပ္ ၿပီးေသကုန္မစိုးလို႔ အခန္းေထာင့္ကိုပဲ လႊင့္ ပစ္ေနမိတယ္။
တခါတခါ သူတို႔က ရြရြ ရြရြ နဲ႔ ေျခသလံုးေပၚ ျပန္တက္လာေသး။ မတတ္ႏိုင္ဘူး ေလးပါးသီလ
ထိမ္းေနတာ ပါဏာတိပါတာေရွာင္ထားတဲ့အထဲပါေတာ့လည္း ဒုကၡ ခံရေတာ့တာေပါ့။အင္း
ရွင္လူ ႀကီးရဲ့ အသက္အရြယ္အရ ရွားပါး ၿပီး
တန္ဖိုးရိွတဲ့ အခ်ိန္နဲ႔ လုပ္အားေတြ ဒီအေရးမပါတဲ့ေရြးေကာက္ပြဲ နဲ႔ အလဟသ ျဖစ္ရ ၿပီ။ထမင္းအိုး တည္ထား ၿပီး ဟင္းအတြက္ စဉ္းစားေတာ့ မေန့က လံုးခ်န္ထားတဲ့ ပုစြန္ရိွတယ္၊ ေရတိုင္မွာ အိတ္နဲ႔ခ်ိတ္ထားတဲ့ ပိန္းဥ သံုးလံုးရိွတယ္။လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ ေရႊ ျမင္း ပုန္းရည္ ႀကီး တထုပ္ရိွတယ္။ ပင္စိမ္း ႏွစ္ပင္သံုးပင္ ရိွတယ္။ ဒီေတာ့ ဝယ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ အ ျဖဴ အနီေတြေတာင္ တခါတခါ ပုပ္လို႔ လႊင့္ ပစ္ရတာဆိုေတာ့ ပုန္းရည္ ႀကီးလည္း မိႈမတက္ေအာင္၊
ပိန္းဥလည္း အပင္မေပါက္ေအာင္ ပုစြန္ ရယ္
ပိန္းဥရယ္ ပုန္းရည္ ႀကီးရယ္ ကို ပင္စိမ္းေလးအုပ္ ၿပီး ခ်က္လိုက္တယ္။ ဟင္းခ်က္ရင္း အေပါ့အငံ ျမည္းရင္း စဉ္းစားမိတာက ညက You Tube ထဲက ေဗဒင္ဆရာ ေျပာတာ သြားသတိရတယ္။ ဒီ August လထဲ ၾကာသာပေတး ၿဂိဳဟ္ ဝဂၢ ဆိုလား ဘာလား။ ၾကာသာပေတးနာမ္ အေရး ႀကီးသတဲ့။ဟုတ္ပ ၊ ရွင္လူခ်က္ထားတဲ့ ဟင္းက ၾကာသာပေတး ေလးနာမ္ဟင္းပဲ။ ပုစြန္ ပိန္းဥ ပုန္းရည္ ပင္စိမ္း။
အင္း ရွင္လူက ေဗဒင္ ယ ၾတာ ေတြ လုပ္ေလ့ေတာ့ မရိွဘူး။ဒါေပမယ့္ ရွင္လူတို႔ အမ်ိဳးေတြကေတာ့ "ထီးရိုးကို မိုး ႀကိဳးခလိမ့္မည္"တို႔။ ၈ ေလးလံုး တို႔ ၂ ေလးလံုးတို႔ ကိန္းေတြ တေဘာင္ေတြ အေလးထား တတ္ ၾကတာ။
ဘာပဲေျပာေျပာ ရွင္လူ ေရးျပေနတဲ့ Subject
ကေတာ့ ေနေရး စားေရး ျပႆနာေတြပါပဲ။
မရွင္းရင္ အေပၚက "ညစာ"ကဗ်ာ ျပန္ဖတ္။
story#observation#shinlhu
No comments:
Post a Comment